Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia renunţă la măştile sanitare în exterior: Adunările publice de până la 150 de persoane sunt permise

Regina Maria
masca protectie

Polonia va autoriza adunările publice de până la 150 de persoane şi nu va mai impune cetăţenilor obligativitatea de a purta măşti sanitare în spaţii deschise începând de sâmbătă, a anunţat prim-ministrul Mateusz Morawiecki miercuri, în contextul în care pandemia de coronavirus a intrat treptat pe o curbă descendentă în Europa, informează DPA.

Măştile sanitare vor fi în continuare obligatorii în spaţiile închise şi în adunările publice, dacă distanţa recomandată de doi metri între participanţi nu va putea fi respectată, scrie agerpres.ro.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

Printre cele mai recente restricţii adoptate împotriva noului coronavirus care urmează să fie relaxate se află anularea numărului limitat de clienţi prezenţi simultan în magazine cu amănuntul, baruri şi restaurante, ca şi limitarea numărului de credincioşi care asistă la slujbe religioase.

Restaurantele şi barurile hotelurilor vor putea fi de asemenea redeschise.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

Din 6 iunie, Polonia va autoriza redeschiderea cinematografelor, sălilor de operă şi de teatru, însă plătitorii de bilete vor trebui să menţină un scaun liber între ei.

Piscinele şi cluburile de fitness vor putea la rândul lor să se redeschidă pe 6 iunie. Nunţile la care participă cel mult 150 de persoane vor fi permise. Discotecile şi cluburile de noapte vor rămâne însă închise.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Autorităţile poloneze lucrează, de asemenea, la un plan pentru a permite unui număr limitat de fani să revină pe stadioanele de fotbal, a precizat prim-ministrul Mateusz Morawiecki, fără să ofere alte detalii despre acest proiect.

Până miercuri, Polonia a raportat 22.303 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus şi 1.025 de decese cauzate de afecţiuni asociate maladiei COVID-19.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.