Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia s-a sucit: Anunță că va semna declaraţia finală a summitului european de la Roma

www.euractiv.com
Beata Szydlo

Prim-ministrul polonez Beata Szydlo a afirmat vineri că va semna declaraţia finală a summitului european de la Roma, deoarece acum documentul 'este în cele din urmă acceptabil pentru toţi', informează EFE.

Înainte de a se îmbarca într-un avion având ca destinaţie capitala Italiei, Szydlo a afirmat că textul declaraţiei care va fi adoptate la Roma 'poate fi semnat de Polonia', deoarece s-a ajuns la 'un compromis acceptabil pentru toţi', scrie agerpres.ro.

Joi, într-o neobişnuită apariţie televizată în faţa naţiunii, şefa executivului de la Varşovia dădea asigurări că acest document nu va fi semnat de către Polonia dacă nu vor fi luate în calcul obiecţiile acestei ţări.

Polonia formulase patru solicitări importante: respingerea unei Europe cu mai multe viteze, întărirea rolului parlamentelor naţionale în detrimentul Bruxellesului, coordonarea cu NATO în domeniul politicii apărării comune şi o agendă socială a UE care să nu blocheze punerea în aplicare a principiilor pieţei comune.

Acestea sunt cele patru puncte de bază pe care Varşovia le vrea incluse în declaraţia comună de la Roma, declara joi Szydlo, care avertizase cu acest prilej că ţara sa ar putea refuza să semneze documentul dacă cele patru puncte nu se regăsesc în varianta finală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.