Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia salută propunerea Germaniei de a înălţa la Berlin un monument pentru victimele poloneze ale celui de-Al DoileaRăzboi Mondial

romanialibera.ro
krs polonia

Polonia salută noua propunere a Germaniei de a înălţa în capitala germană un monument care să comemoreze victimele poloneze din cel de-Al Doilea Război Mondial, a declarat marţi ministrul de externe polonez Jacek Czaputowicz după o întrevedere avută la Varşovia cu omologul său german Heiko Maas, informează dpa potrivit Agerpres.

"A fost prezentat un concept preliminar. Considerăm aceasta drept un semn pozitiv al dorinţei de a-i comemora pe cei 6 milioane de polonezi care au murit în cel de- Al Doilea Război Mondial", a spus Czaputowicz.

Polonia este gata să contribuie la concept şi să-l comenteze, a spus oficialul polonez.

Memorialul evreilor ucişi in Europa şi Institutul Polonez din Germania au înaintat recent Bundestagului şi guvernului german propunerea de a înălţa un monument în centrul Berlinului care să comemoreze atacul Germaniei asupra Poloniei, la 1 septembrie 1939.

În linie cu această propunere, monumentul va fi de asemenea memorialul central dedicat izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial şi victimelor din toate ţările şi zonele ocupate de Germania nazistă.

Potrivit lui Maas, acest memorial dedicat victimelor războiului şi ocupaţiei în Polonia era aşteptat de multă vreme şi a invitat partea poloneză să participe la elaborarea conceptului acestuia.

În jur de 6 milioane de cetăţeni polonezi au fost ucişi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dintre care 3 milioane de evrei polonezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.