Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia somează UE: Solicitare de ultimă oră privind infringement-ul legat de migranți

New York Daily News
copii imigranti

Guvernul de la Varşovia a cerut Comisiei Europene (CE) să renunţe la procedura de infringement (constatare a neîndeplinirii obligaţiilor) împotriva Poloniei legate de transferul migranţilor, a anunţat miercuri ministerul polonez de externe, într-un comunicat preluat de Reuters.

Comisia a trimis în iulie Poloniei, Cehiei şi Ungariei un aviz motivat prin care cerea aplicarea regulilor Uniunii Europene privind migraţia. Polonia a înaintat CE o moţiune prin care cere încetarea procedurii de infringement privind cotele de transfer al migranţilor. În caz contrar, guvernul de la Varşovia este gata să îşi susţină punctul de vedere în faţa Curţii de Justiţie a UE, precizează ministerul.

Citește și: Sorin Grindeanu adâncește ENIGMA: `Poate, cândva, o să pot spune și de ce am făcut-o`

Reuters menţionează că partidul Lege şi Justiţie, formaţiunea politică de guvernământ din Polonia, a criticat de mai multe ori schema europeană de realocare a migranţilor, care prevede câţi dintre aceştia trebuie să primească fiecare stat membru al UE, pentru a reduce presiunea asupra Greciei şi Italiei, ţările unde sosesc cei mai mulţi imigranţi, traversând Mediterana, anunță Agerpres.

Miercuri, ministrul polonez de interne Mariusz Blacszczak a declarat că politica UE în acest domeniu este periculoasă, punct de vedere pe care l-a argumentat reamintind atentatele islamiste de la Paris, Stockholm, Bruxelles, Berlin, Manchester şi Barcelona. "Câte oraşe europene mai trebuie să fie lovite de terorişti ca să se trezească Uniunea Europeană? Ca să recunoască Comisia Europeană că acceptarea oarbă a tuturor celor care vin pe ţărmurile Europei înseamnă punerea ştreangului de gâtul Europei?", a insistat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.