Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia speră că Donald Trump va face o vizită în Polonia în iulie

reuters
trump

Polonia speră să-l primească pe preşedintele american Donald Trump într-o scurtă vizită în luna iulie, înainte de summitul G20 din Germania, şi ministrul de externe polonez Witold Waszczykowski va discuta acest plan în timpul unei călătorii la Washington săptămâna viitoare, au declarat joi surse guvernamentale poloneze, relatează Reuters. Varşovia şi-a exprimat intenţia de a-l primi pe preşedintele Trump în momentul în care în Polonia urmează să sosească joi 1.100 de militari americani în cadrul consolidării flancului estic al NATO pentru contracararea ameninţării ruse.

După preluarea mandatului, Trump a calificat NATO ca fiind o organizaţie 'învechită' şi le-a reproşat statelor membre că nu-şi achită contribuţia la apărarea comună, făcând apel la îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia. Însă, în urma unui dezacord cu Moscova privind problema siriană, Trump a schimbat brusc cursul şi a afirmat miercuri că NATO 'nu mai este învechită', conform Agerpres.

Trump urmează să participe la summitul G20 organizat în perioada 7-8 iulie în Germania. Varşovia speră că liderul de la Casa Albă va face înainte o scurtă escală în oraşul Wroclaw, din vestul Poloniei, care va găzdui în acel moment o conferinţă privind valorile euro-atlantice. 'Polonia încearcă să-l aducă pe Trump aici, chiar dacă doar pentru o scurtă vizită', a declarat miercuri seara o sursă guvernamentală poloneză sub rezerva anonimatului.

O altă sursă guvernamentală a afirmat că vizita lui Donald Trump va fi 'un pas important pentru imaginea Poloniei peste hotare'. Ministrul de externe polonez Witold Waszczykowski va discuta această chestiune cu secretarul de stat american Rex Tillerson săptămâna viitoare în timpul unei vizite la Washington, a precizat sursa citată. Un oficial al cabinetului preşedintelui polonez Andrzej Duda a afirmat că Varşovia se aşteaptă la o decizie din partea Washingtonului în prima jumătate a lunii mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.