Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonia susține că frontiera sa a fost încălcată de elicopterele protecției lui Lukașenko

hotnews.ro
Aleksandr Lukasenko

Fostul prim-ministru polonez, europarlamentarul Wlodimierz Cimoszewicz, a declarat la postul de radio polonez RFM FM că elicopterele, care, așa cum a afirmat Varșovia, ar fi încălcat frontiera poloneză, aparțin protecției președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko.

El nu a a precizat de unde are aceste informații. "Aceste elicoptere au fost identificate. Ele aparțin protecției lui Lukașenko. Lukașenko a sosit la acea oră la reședința sa de pe teritoriul Belovejskaia pușcea. El se află în satul Viskule, la șapte kilometri de frontieră. Încă și mai aproape de frontieră la doi kilometri de aceasta, se găsește lacul său îndrăgit, unde vine adeseori", a declarat Cimoszewicz. După cum a declarat acesta, situația cu elicopterele ar fi putut fi o "acțiune deliberată". "Dar nu exclud posibilitatea ca acesta să fi fost o întâmplare", a adăugat el.

După părerea fostului prim-ministru, apărarea spațiului aerian polonez are probleme de sistem. "Aici în mod clar ceva nu funcționează, în ciuda asigurărilor că spațiul aerian polonez este sigur, că totul este bine organizat. Acesta nu este primul caz", a spus el.


Marți, Ministerul de Externe al Poloniei a declarat că două elicoptere belaruse ar fi încălcat spațiul aerian al țării, după care ministrul apărării a ordonat majorarea numărului trupelor la frontiera cu Republica Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.