Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polonezii, revoltați după ce ambasadorul rus a fost invitat la reprezentanța diplomatică a Vaticanului de la Varșovia: Sfântul Scaun își pierde autoritatea!

Slawomir Kaminski/Agencja Wyborcza.pl/Reuters
serghei andreev ambasador rusia polonia

Ministerul polonez de Externe a mustrat vineri reprezentanța diplomatică a Vaticanului în Polonia pentru că l-a găzduit pe ambasadorul rus la sediul său, pe fondul războiului Moscovei în Ucraina, scrie AFP.

Potrivit cotidianului Rzeczpospolita, legația nunțiului apostolic din Varșovia, condusă de arhiepiscopul Salvatore Pennacchio, l-a invitat pe ambasadorul rus Serghei Andreev la o recepție la începutul acestei săptămâni, în timp ce contactele diplomatice cu diplomații ruși au fost în mare parte înghețate de la invazia rusă în Ucraina.

„Nu vreau să comentez prea mult despre politica Sfântului Scaun față de Rusia, dar în același timp observăm că (...) este în mod clar diferită de a noastră”, a declarat vineri Lukasz Jasina, purtătorul de cuvânt al ministerului polonez, la radio RMF24.

Potrivit acestuia, reprezentantul Sfântului Scaun avea „dreptul să facă acest lucru”, dar ar fi trebuit să se întrebe „dacă ar trebui să facă acest lucru”.

Există lucruri care sunt „un pic mai evazive decât protocolul diplomatic, inclusiv regula de a nu invita criminali la masă”, a spus Jasina.

„Nu este bine că Sfântul Scaun își pierde autoritatea”, a spus el.

Sfântul Scaun încearcă din 24 februarie să mențină un echilibru diplomatic delicat cu Rusia și Ucraina, Papa condamnând un război „crud și lipsit de sens” și menținând în același timp deschisă posibilitatea unui dialog cu Moscova.

Nunțiul papal (cunoscut și ca nunțiul apostolic) este reprezentantul diplomatic permanent (șeful misiunii diplomatice) al Sfântului Scaun pe lângă un stat, și care are rang de ambasador. Nunțiul mai servește și ca reprezentant al Vaticanului pe lângă Biserica națională, având rolul de intermediar în relațiile Bisericii cu Sfântul Scaun. Nunțiul are întotdeauna rang de arhiepiscop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.