Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au fost în alertă maximă: Ploile torențiale au făcut ravagii în patru județe / VIDEO

Twitter
inundatii

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat, marți, că pompierii au intervenit în ultimele 24 de ore pentru evacuarea apei din peste 80 de subsoluri, curți și locuințe, în județele Alba, Bacău, Covasna și Tulcea.

Potrivit IGSU, cel mai afectat județ de aversele torențiale a fost Alba, unde pompierii au intervenit în trei localități pentru evacuarea apei acumulate în gospodăriile oamenilor. Cea mai dificilă situație s-a înregistrat în municipiul Alba-Iulia, unde peste 50 de subsoluri au fost inundate, fiind nevoie de intervenția pompierilor cu motopompe.

HAOS în comunicarea publică. Cum explică Guvernul cele peste 3000 de cazuri active de Covid-19 care lipseau din statisticile oficiale

O situație deosebită a fost înregistrată și în județul Bacău, în satul Cotumba, unde, în urma revărsării pârâului din localitate, aproximativ 50 gospodării au fost inundate, iar două persoane au fost evacuate la rude, din cauza apei care a intrat în curtea locuinței.

De asemenea, pe raza aceleiași localității, un segment din DC 156 este surpat pe o lungime de 150 m, iar un alt segment de 1,5 km este colmatat, accesul pentru 140 familii fiind posibil doar pietonal.

Pentru prevenirea evenimentelor generate de vremea rea, pompierii recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, salvatorii îi sfătuiesc pe oameni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.