Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au intervenit la 16 incendii de vegetaţie uscată în doar 24 de ore

Inquam Photos/ Octav Ganea
incendiu Chitila groapa gunoi vegetatie
"În ultimele 24 de ore, pompierii timişeni au fost solicitaţi să intervină la 16 incendii de vegetaţie uscată şi culturi agricole. În urma acestor incendii, din cauza secetei şi schimbării frecvente a direcţiei vântului, au fost afectate peste 130 ha de culturi agricole (grâu şi rapiţă) şi mai bine de 80 ha de vegetaţie uscată şi mirişte. Totodată, incendiile de vegetaţie uscată au afectat 150 de pomi fructiferi, peste 30 de traverse de la o cale ferată dezafectată, un utilaj agricol, un adăpost de animale şi o anexă gospodărească", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii ISU Timiş trag un semnal de alarmă, informând cetăţenii că gestionarea acestui tip de risc necesită un efort susţinut, implicând multe forţe şi mijloace de stingere pentru limitarea şi lichidarea acestora.

"De altfel, având în vedere vremea caniculară care s-a înregistrat în ultimele zile şi vântul care îşi schimbă des direcţia, aceste incendii sunt un real pericol pentru viaţa şi bunurile comunităţii, având o viteză mare de propagare la împrejurimi", precizează cei de la ISU Timiş.

Aceştia au reamintit că arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă.

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Timiş vor efectua şi în următoarea perioadă, potrivit sursei citate, activităţi de informare preventivă şi control pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.