Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au intervenit mai bine de 4 ore pentru stingerea un incendiu puternic izbuncit în Petrăria

Agerpres.ro
foc incendiu casa

Pompierii din Iaşi şi localitatea Bârnova s-au luptat câteva ore cu flăcările până au reuşit să stingă un incendiu izbucnit în cursul nopţii de marţi spre miercuri la o casă din localitatea Pietrăria, potrivit Agerpres.

Potrivit ISU Iaşi, pentru stingerea incendiului s-a folosit o autospecială cu 10.000 de litri de apă.

Aceeaşi sursă menţionează că nu au fost înregistrate victime.

"Aseară, la ora 23.54, Dispeceratul Integrat ISU-SMURD-SAJ Iaşi a fost înştiinţat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Pietrăria, comuna Bârnova, strada Schit Tărâţă. La locul incendiului au fost direcţionate două autospeciale de intervenţie şi stingere din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi. La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la casa formată din parter şi mansardă, cât şi la un foişor. Din interiorul locuinţei s-au autoevacuat trei persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofriasa.

Conform sursei citate, pentru gestionarea situaţiei de urgenţă şi stingerea incendiului au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie cu o autospecială de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă pentru salvări de la înălţime şi o autospecială pentru transportul apei de 10.000 de litri.

"După aproximativ 280 de minute incendiul a fost lichidat şi nu au fost înregistrate victime. Pentru gestionarea evenimentului, două echipaje de intervenţie au asigurat măsurile de prevenire până la ora 06.30. În urma incendiului au ars acoperişul locuinţei, diverse bunuri de mobilier şi produse electrocasnice, diverse materiale textile din locuinţă şi anexa gospodărească.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al coşului de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele necombustibile", menţionează sursa citată.

Pompierii recomandă cetăţenilor să ia toate măsurile pentru prevenirea incendiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.