Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii au stins 65 de incendii în ultimele 24 de ore

Pompierii au stins 65 de incendii, în ultimele 24 de ore, dintre care 25 de intervenţii au fost la arderi necontrolate - mirişti, vegetaţie uscată şi deşeuri, afectând o suprafaţă de peste 150 de hectare, transmite vineri IGSU, potrivit Agerpres.

Echipajele SMURD au intervenit la 1.347 de solicitări la nivel naţional, 1.354 de persoane fiind asistate medical. În şase situaţii deosebit de grave, pompierii au intervenit rapid pentru a extrage victimele din autoturismele avariate în accidente rutiere.

Pentru protecţia comunităţilor, pompierii au gestionat cu promptitudine 227 de misiuni legate de deblocarea sau salvarea persoanelor şi animalelor din medii ostile vieţii şi au acordat ajutor imediat şi eficient.

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore, pentru avertizarea populaţiei au fost transmise 14 mesaje prin sistemul RO-ALERT, dintre care 12 cu privire la prezenţa urşilor în judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Harghita, Mureş şi Neamţ, iar două mesaje cu privire la fenomenele hidrometeorologice periculoase în judeţele Constanţa şi Tulcea.

Pompierii au continuat acţiunile desfăşurate în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, prin activităţi specifice din zona de frontieră. Astfel, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat joi pe teritoriul României la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, IGSU a angrenat 160 de pompieri şi 71 de mijloace tehnice.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.