Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii bihoreni şi-au perfecţionat pregatirea pentru salvarea din ape repezi, în Italia

telegrama.ro
pompieri

Pompierii bihoreni şi-au perfecţionat în Italia o echipă de intervenţie, alcătuită din opt angajaţi, pentru salvarea din ape repezi, a informat luni, într-un comunicat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, poitrivit Agerpres.

Potrivit sursei, cei opt pompieri militari au participat, în perioada 08 - 12 iunie a.c., la un curs de instruire pentru salvări din mediul acvatic, desfăşurat la Centrul de Pregătire "Trentino Wild", din localitatea italiană Dimaro Folgarida.

"Având în vedere pe de-o parte, specificul reţelei hidrografice a judeţului Bihor, caracterizată, cu precădere, prin ape curgătoare (râuri, pâraie), iar pe de altă parte, frecvenţa producerii inundaţiilor şi a formării torenţilor în urma fenomenelor meteorologice manifestate în judeţul nostru, pe lângă cursurile specifice de instruire pentru salvarea din mediul acvatic, personalul ISU Bihor îşi perfecţionează pregătirea pentru salvarea oamenilor din ape repezi, misiuni ce presupun un grad de dificultate ridicat şi operaţiuni specifice," se arată în comunicat.

Anterior cursului susţinut de specialiştii italieni, în perioada 10 - 11 mai a.c., pompierii militari bihoreni au desfăşurat, cu sprijinul instructorilor din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo, activităţi de pregătire pentru salvare din ape curgătoare, pe Râul Crişul Repede, în zona Peşterii Unguru Mare, din comuna Şuncuiuş.

La finalul sesiunii de pregătire la Centrul "Trentino Wild" din Italia, care asigură atât instruirea pompierilor italieni, cât şi cea a personalului forţelor aeriene, respectiv a forţelor armate din Italia, cei opt pompieri bihoreni au obţinut Certificatul tehnic de salvator din ape curgătoare şi inundaţii, recunoscut la nivelul Uniunii Europene, urmând să instruiască, la rândul lor, personalul operativ al ISU Bihor în domeniul salvării din ape repezi.

Activitatea de pregătire la Centrul "Trentino Wild" Italia a fost organizată cu sprijinul Fundaţiei 13 Septembrie Oradea şi al S.C. Holcim S.A., se mai precizează în comunicatul ISU Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.