Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii din Olt se luptă pentru înălţarea malului unui pârâu: Cinci gospodării sunt în pericol să fie acoperite de ape

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
inundatii pompieri saci dig

Malul unui pârâu din comuna Teslui este supraînălţat de pompieri, localnici şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, după ce nivelul apei a crescut în urma ploilor abundente de marţi şi există riscul de inundaţii în cinci gospodării, potrivit agerpres.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, se lucrează la supraînălţarea cu saci cu nisip a malului pârâului Teslui Muntean, pe o porţiune de 120 de metri.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

"Pompierii Detaşamentului Slatina, cu o autospecială pentru transport personal la locul intervenţiei, acţionează în comuna Teslui, pentru supraînălţarea malului pârâului Teslui Muntean. Din cauza nivelului ridicat al apei, există pericolul să fie afectate cinci gospodării. În sprijinul pompierilor intervin şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Teslui. Supraînălţarea malului se execută pe aproximativ 120 de metri liniari şi sunt utilizaţi saci încărcaţi cu nisip", a spus Băsăşteanu.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

Pompierii intervin marţi şi în oraşul Scorniceşti, în patru dintre satele componente, unde au fost indundate circa 50 de gospodării. La Scorniceşti sunt prezenţi peste 25 de pompieri cu cinci motopompe transportabile, o autospecială de stingere prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei, un autocamion de intervenţie şi o motopompa remorcabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.