Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii eleni, despre incendiul izbucnit în Munţii Geraneia: Este o chestiune de ore până când incendiul va fi pe deplin controlat

Fox News
incendiu schinos grecia

Pompierii eleni erau pe punctul de a controla în totalitate duminică primul incendiu de proporţii din acest an din Grecia, izbucnit în Munţii Geraneia, la o distanţă de 90 de kilometri vest de Atena, în timp ce guvernul elen a promis ajutor financiar victimelor, relatează AFP.

Nicio victimă nu a fost raportată, însă aproximativ zece case au fost avariate sau distruse, iar experţii vorbesc despre "un imens dezastru ecologic", scrie Agerpres.ro.

"Este o chestiune de ore până când incendiul va fi pe deplin controlat", a declarat duminică dimineaţă purtătorul de cuvânt al Brigăzii de pompieri, Vassilis Vathrakogiannis, pentru agenţia de presă ANA.

Peste 270 de pompieri, sprijiniţi de cincisprezece aeronave, erau desfăşuraţi duminică în zonă, ajutaţi de armată, potrivit serviciilor de pompieri care rămân prudente în legătură cu posibilul risc de reizbucnire a flăcărilor pe aceşti versanţi abrupţi.

Incendiul, care a izbucnit miercuri seară în apropiere de Schinos, un sat învecinat cu staţiunea balneară Loutraki din Golful Corint, este "unul dintre cele mai mari incendii din ultimii 20-30 de ani", potrivit pompierilor.

"Flăcările au distrus peste 55 de kilometri pătraţi acoperiţi cu pini, precum şi alte terenuri, în special agricole", a declarat sâmbătă Euthymios Lekkas, profesor la catedra de gestionare a catastrofelor de mediu din cadrul Universităţii Atena.

"Este o imensă catastrofă ecologică şi necesită lucrări pentru evitarea alunecărilor de teren şi a unor inundaţii teribile la toamnă", a adăugat el pentru postul public de televiziune ERT.

Guvernul a promis ajutor celor care şi-au pierdut casele, animalele sau terenurile agricole în urma dezastrului.

"Un ajutor economic imediat de 600 de euro va fi distribuit victimelor şi până la 6.000 de euro vor fi acordaţi pentru lucrări de amenajare după o evaluare iniţială a pagubelor", a anunţat duminică ministrul adjunct de interne, Stelios Petsas, care a promis lucrări importante pentru a preveni eventuale inundaţii în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.