Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii militari au intervenit în 23 de localități din 10 județe, după fenomenele meteorologice extreme

The Himalayan Times
inundatii

Echipele IGSU au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 23 de localităţi din 10 judeţe, pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vremea rea, în contextul în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis 86 de atenţionări privind averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide şi creşteri de debite, informează agerpres.ro

Au fost afectate de vremea rea judeţele Arad, Bihor, Covasna, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Vaslui. 

Pompierii au acţionat pentru înlăturarea a 36 de arbori doborâţi de vânt pe carosabil sau autoturisme, evacuarea apei dintr-o locuinţă, 18 curţi şi trei subsoluri, precum şi pentru remedierea în cel mai scurt timp a situaţiei generate de 52 de acoperişuri ale unor imobile afectate din cauza vântului puternic. 

În judeţul Sibiu, în zona Poiana Neamţului, pompierii au derulat o operaţiune de salvare a 12 persoane - opt adulţi şi patru copii - rămase blocate pe o insulă formată în mijlocul râului Avrig. În aproximativ o oră, cu ajutorul scării culisabile şi a mijloacelor de salvare specifice, s-a reuşit aducerea la mal, în condiţii de siguranţă, a persoanelor surprinse de apă. Acestea nu au necesitat îngrijiri medicale. 

La rândul lor, pompierii suceveni au intervenit în localităţile Şesuri şi Panaci pentru degajarea copacilor de pe un drum forestier, care blocau accesul pentru 15 persoane aflate în patru autoturisme. În scurt timp, situaţia în zonă a fost remediată, iar circulaţia a fost reluată, în condiţii de siguranţă. 

Efecte ale vremii nefavorabile s-au înregistrat şi în judeţul Mureş, localităţile Târgu Mureş, Târnăveni, Sovata, Răstoliţa, Ernei şi Batoş, unde, din cauza vântului puternic, acoperişul unui bloc, 39 de acoperişuri ale unor case şi un acoperiş al unei anexe gospodăreşti au fost afectate. Pompierii mureşeni au intervenit şi pentru degajarea a patru copaci, dintre care unul căzut pe calea ferată. 

În judeţul Iaşi, localităţile Iaşi, Miroslava, Scânteia, Galata şi Ciurea, militarii au intervenit pentru înlăturarea efectelor în urma cărora 11 acoperişuri ale unor imobile au fost afectate, 21 de copaci au fost doborâţi de vânt, iar trei gospodării au fost inundate. 

Vremea rea a generat efecte şi în judeţul Bihor, localităţile Leleşti, Inand şi Şuncuiuş, zone în care pompierii au intervenit cu mijloacele specifice pentru evacuarea apei din 15 curţi, degajarea copacilor şi a stâlpilor de electricitate doborâţi de vânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.