Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii militari români, specializați în căutare-salvare, au fost certificați internaţional pentru încă cinci ani

DSU
Pompieri SMURD

Echipa României de căutare-salvare RO-USAR a obţinut din nou certificarea internaţională, valabilă încă cinci ani, a anunţat IGSU vineri, menţionând că în domeniul salvării de sub dărâmături, în cazul unui seism major, militarii români pot furniza asistenţă internaţională ţărilor afectate.

"După parcurgerea celor 36 de ore în care au fost testaţi continuu în cele mai dificile situaţii, salvatorii de la Ciolpani au fost reclasificaţi de către experţii ONU şi UE. Echipa RO-USAR a fost certificată INSARAG în anul 2014, iar potrivit procedurilor internaţionale, la fiecare 5 ani, necesită o reevaluare", arată IGSU într-o postare pe Facebook.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, DEZLĂNȚUIT total la adresa lui Klaus Iohannis: 'România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator'

Peste 100 de salvatori din cadrul IGSU, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (USISU), precum şi de la inspectoratele judeţene din Argeş, Dolj, Constanţa, Mureş, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea au reprezentat România la o aplicaţie de protecţie civilă care s-a desfăşurat în Bulgaria timp de patru zile.

Citește și: Eșec de proporții: pe mandatul României s-a OFICIALIZAT primul pas pentru Europa cu două viteze

Este vorba de exerciţiul EU MODEX Lot 3 - Montana-Bulgaria, organizat de Uniunea Europeană. Din partea României au participat modulul specializat de căutare-salvare urbană şi modulul specializat de cercetare-decontaminare CBRN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.