Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii români dislocaţi în Franţa: Pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor de pădure

IGSU / Facebook
pompieri

Pompierii români dislocaţi în Franţa: Pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor de pădure

Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure al României, dislocat în Franţa, a fost operaţionalizat şi poate interveni, dacă este nevoie, în regiunea Velaux, în apropiere de Marsilia, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGSU, modul este compus din 40 de pompieri şi 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, un microbuz transport personal şi un autocar.

"Începând de ieri, 2 august, modulul naţional specializat de stins incendii de pădure al României, dislocat în Franţa, a fost operaţionalizat. Baza de operaţii a colegilor noştri a fost stabilită la Şcoala Naţională Superioară de Ofiţeri de Pompieri - ENSOSP, din oraşul Aix-en-Provence. Ţinând cont de prognoza meteorologică, pentru diminuarea timpului de răspuns în cazul apariţiei incendiilor de pădure autorităţile franceze au dispus dislocarea modulului specializat din România şi a celorlalte forţe şi mijloace venite în sprijin din celelalte regiuni ale ţării gazdă, în regiunea Velaux, la Centrul Departamental de Instruire a Pompierilor. Dislocarea colegilor noştri din Baza de Operaţii se realizează zilnic, de regulă în a doua parte a zilei, atunci când situaţia meteorologică este favorabilă producerii incendiilor de pădure. Încă de ieri, pompierii români au relaţionat cu omologii francezi pentru stabilirea unei cooperări eficiente a modulului României cu forţele şi mijloacele din Franţa. Astfel, echipajele din cadrul modulului României au fost dotate cu staţii radio portabile, care permit realizarea comunicării atât în cadrul modulului, cât şi cu celelalte structuri cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendiile de pădure", transmite IGSU.

De asemenea, pentru siguranţa personalului operativ, raportat la situaţia din teren, omologii francezi au distribuit modulului României echipamente suplimentare de protecţie.

Conform prognozei pentru ziua de joi, 3 august, riscul apariţiei incendiilor de pădure se menţine ridicat.

Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerilor francezi, delegaţi în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

În perioada 30 iulie - 2 septembrie 2023, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 august 2023, urmând ca alţi 40 de pompieri să înlocuiască personalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.