Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponderea Chinei în tranzacțiile cu Bitcoin a scăzut cu 80% după represiune

Stewards Law
bitcoin

Banca Populară a Chinei, banca centrală a țării, a susținut într-o notă recentă că ponderea Chinei în tranzacțiile globale bitcoin ( BTC ) a scăzut rapid de la peste 90% la 10%, conform cointelegraph.com.

Biroul de stabilitate financiară al băncii centrale chineze a lansat miercuri o notă cuprinzătoare în care discută impactul represiunii criptomonedei asupra piețelor financiare. Notificarea oficială a susținut că toate schimburile peer-to-peer din țară au fost eradicate, ceea ce a redus în cele din urmă hype-ul în jurul tranzacțiilor în monedă digitală.

O versiune tradusă de Google a notei spunea :

„Proporția globală a tranzacțiilor Bitcoin din China a scăzut rapid de la peste 90% la 10%. Reprimate sever asupra activităților financiare ilegale, cum ar fi gestionarea dezordonată a finanțelor și reprimarea infracțiunilor ilegale de strângere de fonduri.”

China este printre puținele națiuni care au menținut o poziție pasivă totală împotriva utilizării criptomonedei încă de la început. Prima interdicție a țării a venit în 2013, când a interzis băncilor să gestioneze tranzacțiile Bitcoin.

Aceasta a fost urmată de o interdicție a schimburilor locale de criptomonede în 2017, forțându-i să-și închidă complet operațiunile. Ulterior, țara și-a intensificat eforturile de represiune cripto în 2021, unde a efectuat mai multe operațiuni de reglementare pentru a eradica mineritul Bitcoin din țară, iar până în septembrie 2021, a considerat toate tranzacțiile cripto ilegale.

Potrivit datelor de la Statista, cota anuală a volumului de tranzacționare cu Bitcoin în yuani digitale a scăzut la aproape zero până în 2018, după interzicerea schimburilor de criptomonede.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.