Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PONT Cum poți să faci bani mulți fără să-i investești în aur sau acțiuni

bani euro

Analistii Telegraph au descoperit ca, inclusiv din punct de vedere financiar, e mai bine sa le luati seturi Lego celor mici decat sa investiti in metale pretioase.

Potrivit unei analize realizate pentru Telegraph, seturile Lego ar putea fi cea mai buna investitie – cu conditia sa nu le desfaceti. Analistii financiari spun ca indexul FTSE 100 nu si-a schimbat substantial valoarea fata de 2000, ceea ce inseamna ca actiunile nu sunt tocmai o investitie buna, iar aurul a adus in ultimii 15 ani un profit anual sub 10%. In schimb, seturile Lego si-au sporit valoarea cu 12% in fiecare an din 2000 si pana acum.

Citește și: Detalii CUTREMURĂTOARE despre ultimele clipe din viața jurnalistei de la Antena 1 / VIDEO

Nu e vorba doar de seturi speciale si extrem de costisitoare, cum sunt cele inspirate de seria Star Wars, sau de editii limitate ci si de cele mai banale, reprezentand sectii de politie sau cladiri obisnuite. De pilda, un model de hotel care initial costa 89.99 de lire s-a vandut, dupa ce Lego a incetat productia respectivului set, cu aproape 2.1000 de lire, adica un profit de peste 2.200%. Si editiile limitate sau mini-figurinele foarte rare pot aduce castiguri similare.

Citește și: Dan Șova e DISPERAT: A fost ”atacat” în celulă

Cele mai bune preturi le obtin seturile care nu au fost scoase din cutie niciodata, insa chiar si cele cu care s-au jucat copii pot fi vandute in profit, afirma specialistii. Ei spun ca acest lucru se datoreaza faptului ca niciun set Lego nu e produs la nesfarsit, iar dupa ce productia sa inceteaza, valoarea ii creste simtitor. Paradoxal, vechimea nu e neaparat un criteriu: seturile produse inainte de 2000 sunt considerate “plicticoase” si colectionarii nu le cauta, in general, anunță PRO TV.

Citește și: INCREDIBIL Ce i-a spus Arsenie Boca lui Nicolae Ceaușescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.