Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta acuzat că dă un OUG cu dedicație. Replica premierului

guvern

Guvernul a emis o Ordonanță de urgență (OUG) prin care imobilele confiscate de stat pot fi transferate unor instituții de stat, inclusiv regii autonome. Prin OUG 7/2015 bunurile imobile intrate, prin confiscare, în proprietatea privată a statului pot fi transmise în domeniul public al statului și în „gestiunea” autorităților administrației publice centrale, altor instituții publice de interes național, după caz, sau regiilor autonome de interes național.

Citește și: Mădălina Pușcalău revine. Mesajul lansat de ea

Imediat guvernul a fost acuzat că OUG 7/2015 a fost emisă pe șest și este cu dedicație pentru Antena 3 ca să rămână în actualul sediu, plătind o chirie nesemnificativă către o regie de stat, cel mai probabil RA-APPS.

Potrivit Centrului de Resurse Juridice (CRJ), OUG 7/2015 a acuzat că actul normativ a fost adoptat prin încălcarea Legii 52/ 2003 privind transparența decizională. În plus, ordonanța „nu stabilește modul în care imobilele vor fi transparentizate, astfel încat instituțiile publice interesate să știe de existența lor, nu stabileşte criterii pentru atribuirea imobilelor, scopurile limitative în care pot fi folosite, regulile de monitorizare a folosii şi întreţinerii acestora post atribuire”.

În consecință CRJ a cerut Avocatului Poporului să atace ordonanța la Curtea Constituțională.

Citește și: Veste BOMBĂ din Trustul Intact: A fost demisă și e martoră în Dosarul Gala Bute

În replică, premierul Victor Ponta a sesizat și el Avocatul Poporului. „Cred, sincer, mai ales că e o reglementare nouă, că e foarte bine ca Avocatul Poporului să sesizeze CCR şi să ne spună Curtea dacă am procedat bine sau nu”, a spus Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.