Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta: Afirmaţia lui Băsescu privind pierderea asamblarii Dacia - o inconştienţă sinistră

ponta-base

"M-am întâlnit de curând cu presedintele grupului Renault si a spus foarte clar ca investitiile în România se dezvolta. Acum, dumneavoastra îl credeti pe presedintele Renault sau pe sinistrul nostru presedinte", a spus Ponta jurnalistilor, întrebat, la Forumul de afaceri Franta-Europa de Sud-Est, organizat la Bucuresti, cum comenteaza declaratia presedintelui legata de uzinele Dacia.

Ponta a asigurat ca Guvernul lucreaza la îmbunatatirea infrastructurii rutiere si ca are încredere în ce spune presedintele Renault, nu în ce "mai arunca, într-o chestie strict politica, Basescu".

Presedintele Traian Basescu a declarat, într-o emisiune difuzata luni de postul Look Tv, ca nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la pierderea asamblarii de la Pitesti, la uzinele Dacia, care deja extinde uzina din Maroc.

"Eu va pot spune ca în mine Guvernul va avea un adversar total pentru o astfel de abordare. România, daca nu se conecteaza integral cu Coridorul IV la sistemele rutiere europene, este o tara care ramâne enorm în urma", a declarat, potrivit mediafax.ro, seful statului.

El a mai aratat ca România va pierde foarte multe investitii daca nu finalizeaza Coridorul IV, iar Dacia este ceva "sigur".

"Este sigur ca se va pierde asamblarea de la Pitesti, la uzinele Dacia, pentru ca deja la Tanger sunt capacitati de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacitatii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui masina direct în vapor, este portul la câtiva kilometri de fabrica, nu ca în România, unde Guvernul poate gândi sa dea prioritatea la Bucuresti-Alexandria decât la Pitesti-Sibiu", a mai spus Traian Basescu.

Potrivit presedintelui, tronsonul Pitesti-Sibiu trebuie facut cu prioritate, altfel Coridorul IV este înterupt.

"Degeaba vin pe autostrada pâna la Pitesti si de acolo înfund traficul într-o singura banda. Degeaba plec de la Sibiu mai departe daca pâna la Sibiu ma târâi pe o singura banda si cu tranzitul si cu propriul transport", a mentionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.