Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta anunță în ce condiții ar pleca de la Palatul Victoria

Palatul Victoria

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că dacă se va face un dosar în care se va începe urmărirea penală faţă de el, nu are cum să rămână în funcţia de prim-ministru, dar a exprimat speranţa că în 2015 guvernele nu se schimbă cu "mijloace judiciare". 

"Dacă se face un dosar în care faţă de mine se începe urmărirea penală, nu am cum să rămân în funcţia de prim-ministru, să stau în fiecare dimineaţă să dau explicaţii cum e cu dosarul. Dar eu sper că în 2015 nu se schimbă guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, că nu se va întâmpla", a spus Ponta. 

În acest context, preşedintele PSD a anunţat că va propune în Consiliul Naţional al partidului nişte modificări statutare care să stabilească "o atitudine tranşantă" în situaţiile în care membri ai Guvernului sau lideri naţionali şi locali ai partidului se află în diverse faze ale unor cercetări penale. 

"Mai direct, eu voi propune - dacă am sprijinul necesar, dacă nu, nu am cum să trec aceste propuneri - ca toţi liderii naţionali şi locali care se află în diverse faze ale unor cercetări penale să aibă statutar, automat, o anumită responsabilitate politică. Adică, se cere începerea urmării penale împotriva mea sau a unui ministru, nu mai pot să mai fiu sau nu mai poate să mai fie în Guvern. Eşti trimis în judecată, nu mai poţi să ocupi o altă funcţie (...). Adică nişte lucruri trecute în statut, automate, care nu înseamnă în niciun caz că dacă s-a început urmărirea penală înseamnă că eşti şi vinovat (...) dar (...) vrem să dea PSD acest semnal foarte clar că are o atitudine tranşantă în asemenea situaţii", a explicat Victor Ponta. 

El a arătat că unele decizii care se vor lua la Consiliul Naţional al PSD vor fi "dureroase, dar absolut necesare". 

"Le-am spus colegilor mei: sunt gata să ne batem cu PNL, sunt gata să ne batem cum ne-am bătut cu Băsescu, dar nu vreau să mă bat cu publicul care aşteaptă acest lucru de la noi. Un partid politic nu se bate cu opinia publică niciodată. (...) Dacă opinia publică spune 'aveţi această problemă', atunci trebuie s-o rezolvăm, chiar dacă (...) unii, până la urmă, vor trebui să renunţe la o funcţie publică sau politică, o perioadă cel puţin", a susţinut Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.