Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta anunţă o premieră postdecembristă: Cea mai bună măsură luată de Guvern

ponta guvern sedinta

Institutul Naţional de Statistică îi oferă un nou motiv de bucurie premierului Victor Ponta. Efectele pozitive ale reducerii TVA la alimente se reflectă în statisticile oficiale, iar Ponta consideră măsura "cea mai bună luată de un guvern în ultimii ani".

"Scăderea ‪TVA‬ la alimente este cea mai bună măsură luată de un guvern în ultimii ani! O confirmă acum și datele ‪INS‬! Dincolo de reducerile de la raft, avem PRIMA SCĂDERE A PREȚURILOR de consum din ultimii 25 de ani! În iunie 2015, față de iunie 2014, prețurile de consum au fost mai mici cu 1,6%. Iar veștile bune pentru românii obișnuiți vor continua, sunt convins, odată cu scăderea generală a TVA la 19%! Ne ținem de cuvânt și ne vedem, în continuare, de treabă pentru români și ‪România‬!", anunţă Ponta pe Facebook.

Faţă de luna precedentă, alimentele s-au ieftinit cu 8,2%, pe când mărfurile nealimentare au fost mai scumpe în iunie cu 0,1%, iar serviciile cu 0,2%.

Cel mai mult s-au ieftinit cartofii, cu 14,6%, dar şi mălaiul (-12%) şi laptele de vacă (-11,5%), iar cele mai mici scăderi de preţuri au fost consemnate la vin (-0,1%), bere (-0,9%), cu excepţia produselor de panificaţie, asupra cărora nu s-au resimţit reduceri de preţuri semnificative, având în vedere că pentru acestea era aplicată deja cota redusă de TVA.

La produsele nealimentare, categoria "alte mărfuri nealimentare" a înregistrat preţuri mai mici cu 0,2%, iar detergenţii cu 0,03%. Pe de altă parte, cele mai mari creşteri s-au consemnat la autoturisme şi piese de schimb (+0,3%) şi ceasuri (+0,2%).

În ceea ce priveşte serviciile, preţurile în restaurante, cafenele şi cantine au scăzut cu 1,22%, iar la categoria "alte servicii" cu 1,06%. Pentru serviciile de apă, canal şi salubritate, tarifele au urcat cu 0,9%, pentru transportul interurban cu 0,6%, iar pentru serviciile de telefonie cu 0,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.