Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta ar putea fi chemat la DNA în dosarul lui Ghiţă (surse)

victor ponta dna

Victor Ponta ar putea fi chemat la DNA în dosarul lui Sebastian Ghiţă, în care este cercetat şi cumnatul premierului, Iulian Herţanu. Ponta ar putea da declaraţii în calitate de martor, cu privire la operaţiunile amicului Ghiţă, în favoarea sa, în campania electorală prezidenţială, potrivit unor surse citate de legal-news.ro.

Vezi şi: Ghiță a dat șpagă TIGĂI pentru a cumpăra voturi pentru el și pentru Ponta

Sebastian Ghiţă este anchetat în continuare de DNA Ploieşti pentru trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată. Procurorii spun ca in campania prezidentiala din 2014, Sebastian Ghita „a conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, în scopul obţinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisă de inculpat pentru influenţarea opţiunilor electorale a fost în cuantum de 350.000 euro”.

Vezi şi: Operaţiunea tigaia: Procurorii DNA au avut parte de o surpriză

Într-un alt dosar de la DNA Ploieşti, Ghiţă a fost trimis în judecată pentru mituirea fostului primar Iulian Bădescu. Marţi, 8 septembrie, CSM a avizat propunerea DNA de prelungire cu trei ani a amandatului procurorului Onea în fruntea DNA Ploieşti. Gabriel Lucian Onea este procurorul care instrumentează dosarul în care sunt cercetaţi Herţanu, Ghiţă, Mircea Cosma, fiul său şi alte persoane.

Vezi şi: Procuror-vedetă, un nou mandat în fruntea unui serviciu de elită al DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.