Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta după atacul lui Băsescu la BNR: Unde a scuipat boierul, eu am venit să felicit

isarescu

"De câte ori ma aflu aici, am obligatia de a prezenta din partea Guvernului acest respect si apreciere pentru Banca Nationala si cred sincer ca, prin prezenta dumneavoastra astazi aici, ca un personaj colectiv din «Mos Ion Roata», unde a scuipat boierul, noi toti aici suntem ca sa felicitam Banca Nationala si sa îi uram mult succes în continuare în efortul extraordinar pe care îl face pentru a asigura stabilitatea României indiferent de schimbarile politice care au loc", a spus Ponta, potrivit mediafax.ro, celor prezenti la sediul BNR pentru o conferinta dedicata pietei de capital.

El a aratat ca Banca Nationala este una dintre putinele institutii din România care, de-a lungul anilor, si-a câstigat respectul prin profesionalism si echidistanta politica, pentru interes public si national.

Premierul a sustinut declaratia dupa ce, marti seara, presedintele Traian Basescu a afirmat ca BNR trebuie "sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt", el acuzând Banca Nationala de implicare în masurile privind "electorata", sustinute de premierul Victor Ponta în negocierile cu Fondul Monetar International.

Întrebat daca BNR face politica, Basescu a spus: "Niciodata nu mi-am permis sa le cer abordari politice, dar vad ca este suficient sa îi preseze putin Guvernul. Este un lucru pe care BNR trebuie sa îl lamureasca public".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.