Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta e pe cale să facă aceeași greșeală ca și Geoană și Năstase

revista presei

Evenimentul Zilei:

Victor Ponta are de partea sa diferenţa de 10% și alianţele făcute în aceste zile. Are însă dezavantajul lui Adrian Năstase şi al lui Mircea Geoană: Euforia victoriei înainte de al doilea tur. Klaus Iohannis are dezavantajul diferenţei de 10% şi al singurătăţii ACL. Are însă avantajul slabei prezenţe la vot în primul tur. Dacă reuşeşte să mobilizeze electoratul anti-PSD să iasă la vot într-o proporţie mai mare decît la primul tur, adăugat electoratului Elenei Udrea şi al Monicăi Macovei, poate recupera handicapul primului tur. Mult mai important decît toate: Electoratul anti-PSD a ieşit la vot în 2004 şi-n 2009, pentru că PSD a greşit proclamîndu-şi victoria mai degrabă. Am impresia că şi Victor Ponta e pe cale să facă aceiaşi greşeală!

RFI:

Şefii de stat, premierii ori miniştrii de Externe români au primit de-a lungul anilor nenumărate plângeri din partea comunităţilor de români din străinătate care nu puteau vota. De tot atâtea ori politicienii au promis introducerea votului prin corespondenţă. Acesta pare a fi de fapt singura soluţie în condiţiile în care secţiile de votare nu sunt suficiente pentru cei care doresc să-şi exercite acest drept. Recent, Institutul pentru Politici Publice a propus din nou modificarea legislaţiei electorale, astfel încât să fie permis votul prin corespondenţă. Ar fi câţiva paşi simpli: primul - cetăţeanul informează ambasada sau consulatul că vrea să voteze prin corespondenţă.  Ambasada îi trimite un set de documente şi buletine de vot cu câteva zile înainte de scrutin. Ulterior, persoana respectivă votează şi retrimite plicul ambasadei. Un sistem care ar trebui în mod normal să funcţioneze în paralel cu votul electronic, explică experţii.

Ziarul Financiar:

Alegerile pentru parlamentul american, cele mai scumpe din istoria SUA, au dat prilejul americanilor să penalizeze modul în care democraţii preşedintelui Barack Obama şi Casa Albă au ghidat economia. Nemulţumiţi că revenirea din criză se vede prea puţin în portofelele lor, alegătorii au adus Partidului Republican majoritatea în Congres pentru prima dată în 2006. Republicanii, care în alegerile pentru Senat încheiate săptămâna aceasta au avut o singură strategie comună, aceea de a-l ataca pe preşedintele Obama, au acum şansa să-şi schimbe reputaţia de obstrucţionişti înaintea alegerilor preşedinţiale din 2016 urmând o agendă care va include, probabil, liberalizarea exporturilor de energie, o veste bună pentru ţările din UE care caută să-şi reducă dependenţa de gazele ruseşti, încheierea de noi acorduri comerciale internaţionale şi relaxarea regulilor aplicate băncilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.