Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta explică de ce a luat apărarea evazioniştilor de la Lukoil. Atac la un trust de presă

Victor Ponta

Victor Ponta a dat mai multe detalii despre propria poziţie în dosarul de evaziune de la Lukoil, la o zi după ce a intrat în atenţia CSM. Premierul a criticat luni măsurile luate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care puseseră sechestru pe conturile şi pe stocurile de materii prime ale Petrotel Lukoil. CSM va decide dacă declaraţiile lui Ponta afectează independenţa justiţiei.

Victor Ponta a dat o explicaţie în cinci puncte declaraţiile sale şi ceea ce a urmat:

1. Mă bucur şi susţin activitatea justiţiei de combatere a evaziuni fiscale şi combatere a corupţiei. Orice companie trebuie să plătească.

2. Am fost procuror şi ştiu că actul de justiţie este un act chirurgical, nu dai cu bomba.

3. Sunt prim-ministru şi am această responsabilitate faţă de cetăţeni. Sunt 3500 de angajaţi la Lukoil, români care au rate, au copii. Eu de acei 3500 trebuie să am grijă.

4. O companie petrolieră plăteşte lunar la bugetul central 100 de milioane de dolari. Orice companie petrolieră care îşi încetează activitatea înseamnă o gaură în buget de peste un miliard de dolari pe an. Bani de care am nevoie în şcoli, în spitale.

5. Mă deranjează că s-a transformat într-o chestiune politică. Eu am văzut declaraţia preşedintelui CSM care a zis că a fost sesizat de presă. A fost o campanie murdară a unui trust de presă a domnului Sârbu (Adrian Sârbu, n.r.), care este el însuşi evazionist. Domnul Sârbu este la fel de evazinist ca Lukoil, doar că are presă”, a declarat Victor Ponta.

Filiala din România a Lukoil este acuzată de procurori de evaziune fiscală şi spălare de bani în valoare de circa 230 milioane de euro. La o zi după declaraţiile lui Ponta, procurorii au anunţat că au ridicat parţial sechestrul de pe conturile Lukoil.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.