Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta și Tăriceanu, șah la PSD: asul din mânecă la prezidențiale/SURSE

În această perioadă extrem de agitată s-a speculat intens asupra faptului că PSD urmărește destructurarea ALDE în Parlament cu două motive: racolare de parlamentari pentru asigurarea majorității și desființarea grupurilor parlamentare.

Citește și: Radu Tudor, tablou de COȘMAR, după măsurile luate de Guvern: 5 GIGANȚI vor să plece din România

Grupurile parlamentare sunt extrem de importante pentru fiecare partid pentru că doar aceste partide vor avea reprezentanți în secțiile de votare. ALDE a pierdut grupul de la Senat și s-a speculat că obiectivul PSD este să distrugă și grupul de la Camera Deputaților, în așa fel încât aceștia să nu mai aibă reprezentanți în secțiile de votare. De menționat că Pro România nu are dreptul la reprezentare fiind grup alcătuit pe parcursul legislaturii, nu din parlamentari aleși pe aceeași listă în cadrul alegerilor.

În ciuda campaniei de racolare, PSD nu mai poate împiedica alianța ALDE-Pro România să aibă reprezentanți în secțiile de votare. Surse din cadrul alianței ne-au precizat că odată ce au depus actele oficial la Biroul Electoral Central nu se mai poate face nimic, iar la momentul înregistrării, ALDE avea intacte grupurile din Parlament.

În altă ordine de idei, chiar dacă deputați ALDE vor părăsi partidul în contextul scandalului din partid sau vor fi excluși, plecările nu vor afecta alianța la alegerile prezidențiale ci doar la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.