Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta și Tsipras - 2 lupi tineri ai socialismului european

revista presei

Evenimentul Zilei:

Ni se dă în Grecia o lecție excepțională despre demagogie, manipulare și mai ales despre dezastrul care poate să lovească o țară în care lupii tineri ai socialismului european au reușit să păcălească eficient electoratul disperat. Alexis Tsipras, prim-ministrul guvernului de la Atena, lider politic al coaliției de extremă stângă, acuză Uniunea Europeană și creditorii țării sale de toate relele din lume. Într-un discurs care mi-a amintit de un alt lup tânăr al socialismului românesc, Tsipras a acuzat creditorii Greciei că îi șantajează țara și că își bat joc de săracii bătrâni greci care au rămas fără bani zilele acestea.Toata gargara electorală e făcută pentru a justifica referendumul prin care Tsipras se spală pe mâini și se ascunde după popor pentru deciziile care trebuie luate. E o fugă jenantă de răspundere. Același Tsipras a câștigat alegerile în Grecia cu un scor susprinzător, după ce a promis grecilor că deține soluții pentru situația economică a țării... Exact așa cum Tsipras i-a mințit copios pe greci că există măsuri care să evite austeritatea, i-au mințit și pe români liderii USL, încă din 2010, că se putea altfel și în România și că deciziile care au afectat negativ atât de mulți români nu erau neapărat necesare. S-a speculat, amplificat și exacerbat o frustrare firească după astfel de măsuri de austeritate și astfel s-a construit, pe o mare minciună, victoria uluitoare a USL din 2012.Tema refuzului austerității nu este singurul numitor comun care definește năravul celor doi lupi tineri ai socialismului european. La fel ca Tsipras, când a venit momentul să-și asume răspunderea serios pentru ceea ce a făcut, Victor Ponta s-a pitit după popor și apoi s-a ascuns bine undeva în Turcia. Pentru că cei de la care a preluat puterea au luat măsurile necesare, la momentul potrivit, Victor Ponta poate să se lăfăie acum cu măsuri economice fără precedent. L-a lovit însă propriul trecut și afacerile pe care le anchetează acum sistemul judiciar. Exact ca Tsipras, în loc să-și asume răspunderea, Victor Ponta s-a ascuns după imunitatea de parlamentar și după funcția de prim-ministru. Retoric, s-a pitit tot după popor, ca Tsipars.

Hotnews:

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a desemnat pe Dacian Ciolos in functia de consilier special privind securitatea alimentara internationala, informeaza Comisia Europeana intr-un comunicat de presa. In calitate de consilier special al presedintelui Juncker, Dacian Ciolos va colabora cu diferiti membri ai Comisiei Europene in ceea ce priveste contributia Uniunii Europene la solutionarea acestei provocari globale, arata CE. In comunicatul CE se precizeaza ca Dacian Ciolos nu va fi remunerat pentru activitatea depusa in noua sa calitate.

Digi24:

Cea mai scumpă armă din istorie, avionul militar american F-35, este foarte slab la confruntările aeriene, arată un raport al Pentagonului. La un exerciţiu realizat la începutul acestui an, noul F-35 nu a reuşit să doboare un F-16. Ba din contră, a fost depăşit de bătrânul aparat de zbor, care va intra în curând şi în dotarea forţelor aeriene române. F-35 e greu de manevrat, spun piloţii. Şi ar mai fi o problemă: casca piloţilor e prea mare.Testul confirmă informaţiile mai vechi conform cărora F-35 are o manevrabilitate limitată. Este un bun bombardier, dar nu este un bun avion de vânătoare. Din cauza lipsei de agilitate, riscă să fie doborât de avioane mult mai vechi şi mult mai ieftine. Întreg programul de dezvoltare, întreţinere şi achiziţie de avioane F-35 va ajunge pe termen lung la o factură totală de 1.000 de miliarde de dolari. Chiar şi casca piloţilor are un preţ uriaş. Costă 600.000 de dolari bucata. Le permite piloţilor să privească prin fuselaj cu ajutorul unor senzori moderni. Dar este prea mare şi nu le permite piloţilor să îşi întoarcă privirea, arată raportul exerciţiului din ianuarie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.