Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta: Propunerea e ca Dușa să fie premier interimar - Dragnea nu vrea anticipate

Coaliția de Guvernare, PSD - UNPR - ALDE, s-a reunit în ședință miercuri, 4 noiembrie, după demisia Guvernului Ponta. La ieșire Victor Ponta a spus că le-a mulțumit partenerilor pentru susținere și crede că această coaliție este solidă și poate să asigure în continuare guvernarea.

”Propunerea e ca Mircea Dușa să fie premier interimar. Nu știu cine o să facă parte din viitorul Guvern. Voi trimite în această seară demisia mea președintelui Iohannis”, a declarat fostul premier.

Gabriel Oprea a anunțat că el personal nu va mai face parte din niciun Guvern.

”Actuala coaliție rămâne. Este o coaliție unită. Situația în România trebuie să fie una stabilă. Premier interimar propus va fi Mircea Dușa. Partidul normal că va intra în negocieri pentru a face parte din viitorul Executiv”, a mai spus Oprea.

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus că s-a stabilit că după ce premierul va transmite demisia la Cotroceni și propunerea ca Mircea Dușa să fie interimar vor aștepta să fie chemați la consultări.

”Vom merge cu o propunere de premier care să fie acceptată. Propunera o vom face președintelui. Va fi o propunere ca să țină cont de evoluția și dinamica din societate. Nu agreăm ideea PNL de a organiza alegeri anticipate pentru că va fi un guvern instabil, cu premier interimar, care nu va putea ține sub control toate lucrurile. Coaliția este stabilă. Sperăm că propunerea va fi acceptată de Iohannis și va strânge o majoritate în Parlament. Trebuie să gestionăm situația prezentă cu multă cumpătare. Viitorul nume de premier?... Nu am avut o discuție în amănunt de cum va fi viitorul Guvern”, a declarat președintele PSD.

Întrebat ce decizie va lua în cazul în care președintele Klaus Iohannis va respinge varianta cu UNPR în viitorul Guvern, Liviu Dragnea a spus că ”după ce o să aibă discuția cu președintele o să vă poată răspunde la aceste întrebări”.

Totodată, președintele PSD a precizat că ”Victor Ponta a făcut un gest de mare demnitate”.

Daniel Constantin a declarat că trebuie găsită soluția cea mai bună ca România să meargă mai departe pe drumul stabilității.

”Vom discuta cu președintele care este opinia noastră cu orice propunere de nume. ALDE ca parte a Coaliției nu fuge de responsabilitate și trebuie să facem apel la stabilitate. Alegeri anticipate înseamnă o perioadă de 5 - 6 luni de instabilitate și nu am putea adopta bugetul. Poate politicul ar trebui să facă o scurtă pauză în această perioadă ca să vedem cum putem asigura stabilitate”, a declarat copreședintele ALDE.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE, a declarat că decizia lui Victor Ponta creează în acest moment premisele pentru o resetare la nivelul Guvernului.

”Discuția pe care am avut-o cu colegii mei ne-a dus la constatarea că actuala majoritate rămâne așa. Sigur că din această clipă este rolul președintelui să declanșeze consultările cu partidele politice parlamentare. Cât mai rapid, aș sugera, să încheiem această situație, care este una de criză politică majoră. Anticipatele ar însemna o perioadă de instabilitate, de blocaj la nivelul Guvernului, care nu va putea lua decizii majore. Suntem la finele anului și trebuie să luăm o serie de decizii majore: buget, salarii, pensii, finanțarea proiectelor. O soluție de alegeri anticipate ar duce la o paralizie a instituțiilor statului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Victor Ponta a declarat miercuri, 4 noiembrie, că este gata să facă gestul pe care societatea îl așteaptă și începând cu ziua de azi și-a depus mandatul din funcția de prim ministru și a Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.