Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta: PSD are sindromul Stockholm

Facebook
Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, a apreciat marți la Antena 3 că „PSD are sindromul Stockholm” (în care ostaticii devin atașați de agresorii lor), acceptând să voteze legea guvernului privind starea de alertă. Ponta a adăugat că parlamentarii Pro România nu vor vota proiectul de lege.

„Cred ca PSD are sindromul Stockholm. Cu cât îi înjură mai tare Iohannis...Noi nu o să votăm legea”, a declarat Ponta la Antena 3.

Definiția sindromului Stockholm a fost inspirată dintr-o luare de ostatici în Suedia. Un psihiatru american, Frank Ochberg, a definit trei criterii ale sindromului: "ataşamentul sau chiar iubirea" ostaticului pentru persoana care l-a făcut ostatic, reciprocitate din partea acestuia din urmă şi un dispreţ comun pentru lumea exterioară.

Luările de ostatici încep în general într-o manieră brutală, cu ostatici paralizaţi de frică, care nu mai reuşesc să se gândească la altceva decât la moartea lor.

"Foarte repede, li se neagă dreptul de a vorbi, de a se mişca, de a merge la toaletă, de a mânca. Pe urmă, li se oferă acest dar al vieţii şi, în momentul în care îl primesc, ei simt (...) ceea ce simţim cu toţii când suntem bebeluşi şi suntem aproape de mamele noastre", a explicat Frank Ochberg.

Citește și: Ciudăţeniile din proiectul de lege privind starea de alertă - Cec în alb acordat Guvernului pe perioadă nedeterminată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.