Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, reacție dură la Klaus Iohannis după interviul din presa germană

iohannis ponta rtv.net

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, dupa anuntul lui Klaus Iohannis ca se gandeste sa atace la CCR o modificare a parlamentarilor la Codul Penal, ca totul este 'o propaganda securista'.

"Sa nu ne aflam intr-o confuzie care tine tot de propaganda. Probabil se refera la un proiect de modificare a Codului Penal care e trecut de Senat cu 90 la 20 de voturi. Eu va anunt ca PSD nu are 90 de senatori, deci 90 de senatori din toate grupurile parlamentare, la 90 la 20 povestea asta ca vrea PSD...noi nu putem sa schimbam o lege si nu avem in niciun caz 90 de senatori. Faptul ca de fiecare data eu vorbesc de guvernare, dar PNL nu prea exista, e propaganda securista, cum putem noi sa strangem 90 de voturi? Hai sa fim seriosi, nu asta e situatia", a declarat Victor Ponta la Romania TV.

Citește și: Iohannis, interviu pentru televiziunea publică din Germania: Anunţ major despre justiţie

Intrebat daca in calitate de lider PSD le poate cere parlamentarilor sai sa respinga proiectul, Ponta a spus: "Va inselati amarnic, in sensul in care eu ma duc si cer sprijinul Parlamentului pentru masurile guvernamentale, dar eu nu dau ordine la Parlament, dimpotriva. Daca credeti ca mai suntem ca pe vremea  lui Basescu care avea un partid dresat ca animalele de la circ, va inselati. Daca eu puteam sa le zic celor 90 de senatori sa voteze impotriva ma supraestimati"

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu în exclusivitate pentru televiziunea publică germană ARD. Şeful statului s-a referit şi la criticile politicienilor la adresa DNA şi tentativa de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Preşedintele a anunţat în premieră că, dacă va fi nevoie, va ataca la Curtea Constituţională modificările.

Recent, Senatul a decis înlocuirea formulei "suspiciuni rezonabile" din Codul Penal cu "indicii temeinice", în cazul măsurile preventive. Mai mult, un grup de parlamentari PSD au propus o serie de modificări la cele două coduri prin care se doreşte, printre altele, eliminarea arestării preventive pentru fapte de corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.