Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, replică acidă pentru Klaus Iohannis

ponta-iohannis-sursa:evz.ro

Premierul Victor Ponta a răspuns 'provocării' Presedintelui Klaus Iohannis printr-o remarcă acidă la adresa sefului statului.

"Ma bucur ca dl presedinte Iohannis a ajuns, in sfarsit, in Romania reala", a declarat Ponta despre propunerea lui Klaus Iohannis ca pana in 2018 toate scolile fara aviz din Romania, in jur de 4.000, sa fie modernizate.

'M-a bucurat faptul că domnul preşedinte Iohannis, în sfârşit, a ajuns în România reală, cea în care într-adevăr sunt foarte multe probleme. Împreună cu Guvernul putem să ajutăm, domnia sa ştie, că a fost primar, şi a zis că efectiv locaţiile şcolilor sunt ale primăriilor. Cred că mai ştie, tocmai pentru că a fost primar, că în 2010 Guvernul cu Predoiu ăsta de azi le-a tăiat la primari cotele defalcate de TVA şi nu au mai avut bani să întreţină şcolile. De asemenea, cred că ştie şi eu sunt de părere că oricâte probleme sunt cu şcolile administrate de primari oricum e mai bine decât să fie administrate de minister la Bucureşti toate şcolile. Sunt de acord că trebuie o dezbatere foarte serioasă pe ce îi punem pe copii să înveţe. Acum sunt şi eu tată a doi copii şi nu sunt mulţumit, mi se pare că fac lucruri pe care nu le folosesc şi nu fac lucruri pe care ar trebui să le facă', a spus Ponta, la sediul PSD, întrebat despre propunerea preşedintelui Iohannis de a elabora un pact pe trei ani care să rezolve problemele din educaţie.

El a adăugat că programa nu o poate decide el, ca părinte, ci specialiştii din domeniu. 'Eu am învăţat în patru ani că fiecare vine la Educaţie şi mai face o reformă şi, nu ştiu cum, iese mai rău decât înainte. Acum noi trăim pe legea 1, cea din 2011 a lui Funeriu, care şi el a făcut o reformă. Vreau să nu zăpăcim oamenii cu reformele, să ne gândim, să măsurăm de 100 de ori şi dacă e bine să tăiem', a precizat Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.