Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta s-a dezlănțuit după anunțul Olguței Vasilescu: 'Dacă Pilonul II devine opțional, să fie și la Pilonul I'

ponta

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că Pilonul II de pensii va fi opţional. În acest context, Victor Ponta a subliniat că și Pilonul I ar trebui să devină opțional.

„După nenumărate declaraţii contradictorii şi minciuni şi bâlbâieli, până la urmă înţeleg că Guvernul a spus adevărul. Ceea ce spuneam noi toţi demult - că încearcă cumva să distrugă Pilonul II de pensii, aşa-zis opţional, dar de fapt să-i treacă pe toţi la Pilonul I. Eu vin şi spun că este o mare greşeală că renunţăm la un principiu introdus chiar de guvernarea Tăriceanu, că atât timp cât am fost prim-ministru, aceeaşi oameni care îl sfătuiesc pe domnul Dragnea au venit şi la mine să spună: 'Uite, hai să luăm banii de la Pilonul II că rezolvăm problemele". Şi le-am zis: 'Băi, nu furaţi banii oamenilor tineri, că eu nu fac aşa ceva!'. Uite, face doamna Dăncilă! Şi atunci, în Parlament, joi, cei de Pro Romania, în primul rând, vom vota împotriva unei asemenea iniţiative, după care o să depunem un amendament, care spune aşa: dacă Pilonul II este opţional, atunci să fie şi Pilonul I opţional. Mai pe înţelesul românilor - vrei să-ţi pui banii de pensii să-ţi administreze Olguţa Vasilescu şi cu Dragnea, îi pui la Pilonul I. Vrei să-i administreze nişte administratori privaţi, îi pui la Pilonul II. Şi eu anunţ de pe acum că îi voi pune la Pilonul 2. Eu n-am încredere în Dragnea şi în Olguţa, că o să pape toţi banii şi o să rămânem cu nimic. Să schimbi un sistem, care există în toată Europa (...) e o mare ticăloșie și părinții noștri vor pensii mai mari, dar nu vor să li se fure banii celor tineri”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, care a lansat o serie de critici la adresa Guvernului PSD.

„Ceea ce se întâmplă acum este un furt din banii celor tineri și nimeni în vârstă nu vrea să primească mai mulți bani pe spinarea celor tineri”, a mai adăugat fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.