Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta se implică în negocierile politice din Moldova: Îl vreau pe Leancă premier

Premierul României, Victor Ponta, își dorește ca omologul său de peste Prut, Iurie Leancă, să obțină un nou mandat în fruntea Guvernului, transmițându-i luni un mesaj de susținere în acest sens.

Premierul român amintește că alături de Leancă a reușit implementarea mai multor proiecte bilaterale și reafirmă faptul că „revenirea acestuia în fruntea Executivului de la Chișinău este o oportunitate care nu trebuie ratată”.

„Victoria forțelor pro-europene în alegerile parlamentare din Republica Moldova reprezintă un semnal favorabil și o șansă pentru succesul proiectului de integrare. Chișinăul poate conta în continuare pe sprijinul României! Sunt bucuros că proiecte importante au putut fi realizate într-o perioadă foarte scurtă de timp. Finalizarea gazoductului Iași-Ungheni, extinderea sistemului SMURD în Republica Moldova, creșterea numărului de burse de studiu acordate studenților și elevilor, oferirea de microbuze școlare și autoturisme Dacia Duster pentru autoritățile locale din Republica Moldova, sprijinirea reabilitării școlilor și grădinițelor din țara vecină, colaborarea din zona educației, culturii, sănătății, energiei — acestea sunt numai câteva dintre proiectele finalizate în ultimii ani”, afirmă Victor Ponta citat de Independent.

Victor Ponta adaugă că în 2015 „acest sprijin trebuie și poate să fie consolidat, dar pentru aceasta avem nevoie de continuitate în relația cu Guvernul de la Chișinău”.

„Fiindcă toate realizările despre care vorbesc nu ar fi fost posibile dacă în fruntea Guvernului de la Chișinău nu s-ar fi aflat un partener onest, un om deschis și un politician atașat viitorului european al Republicii Moldova, precum Iurie Leancă. O foarte mare parte din succesul acestor proiecte se datorează deschiderii și experienței sale. Reconfirmarea unui mandat încununat nu numai de performanțe interne, ci și de rezultate obținute în procesul de integrare europeană m-ar bucura și ar reprezenta o garanție pentru continuarea bunelor relații dintre statele noastre, precum și o consolidare a sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova”, conchide premierul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.