Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta tot mai aproape să își depună mandatul/ IPOTEZĂ

Surse din cadrul Coaliției susțin că premierul Victor Ponta nu va mai sta mult  la Palatul Victoria. S-a vorbit mult pe această temă și la un moment dat în chinurile facerii Guvernul Ponta IV mai toată lumea a abandonat ipoteza conform căreia actualul premier va încheia anul în fotoliul de la Palatul Victoria.

Conform acestei ipoteze premierul Victor Ponta ar urma să își depună mandatul pe 21 decembrie sau imediat în zilele următoare în fața noului președinte al României. În acest caz el se va retrage în Kiseleff pentru pregătirea congresului extraordinar al PSD din primăvara când va dori să candideze la propria succesiune.

În urma consultărilor care urmează a fi făcute de președintele Klaus Iohannis va reieși că există o majoritate clară și stabilă în Parlament în jurul PSD și mandatul pentru formarea unui nou guvern va fi încredințat unei persoane desemnate de PSD... adică de Victor Ponta.

"Cel mai probabil se va merge pe cineva din zona tehnocrată. Poate fi un tehnocrat 100% sau un altul cu profil de tehnocrat, dar membru de partid", a declarat pentru stiripesurse.ro un important lider al Coaliției.

Retras în Kiseleff actualul premier va merge pe linia deja anunțată de președintele executiv al PSD Liviu Dragnea - decuplarea tuturor funcțiilor politice de cele administrative, propunere care a stârnit deja mânia șefilor de consilii județene care își văd astfel pierdută influența în partid.

Ce se va întâmpla cu Guvernul Ponta IV care tocmai va fi primit votul de investitură? Va continua cel mai probabil sub un alt premier.

De ce nu așteaptă Coaliția până după 21 cu formarea noului Guvern dacă tot se schimbă premierul? Liderii unor partide din Coaliție se vor deja cu sacii în căruță și Bugetul pe 2015 trebuie trecut.

EXCLUSIV Greii PSD reacționează dur la planul lui Dragnea: Să terminăm cu prostiile astea!

"Miza e congresul. Ponta și Dragnea nu vor să aibă suprize și atunci își vor alege până și delegații la congres prin mișcarea asta de decuplare a funcției publice de cea politică", a spus un senator social-democrat pentru stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.