Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponturi de vacanță - Cinci modalități de a călători ieftin în orice oraș din lume

vacanta, turism, strainatate

Cei care doresc să ajungă în numeroase destinații fără a cheltui prea mulți bani au câteva posibilități de a călători ieftin în orice oraș din lume, arată portalul nytimes.com, potrivit Mediafax.

Stai la hostel

Hostelurile sunt o alternativă ieftină la hoteluri, în care băile și camerele sunt comune. Acestea oferă condiții de curățenie apropiate de cele pe care le găsești în locurile de cazare mai scumpe. În plus, chiar și atunci când turiștii optează pentru posibilitatea de a lua o cameră proprie păstrează oportunitatea de a face economii semnificative în timpul unei vacanțe.

Evită restaurantele

Nu merită să mergi la restaurant dacă dorești să iei doar o gustare mică în timpul unei excursii. Este mai indicat să îți cumperi produse din magazine sau din piețe, deoarece acelea sunt cu mult mai ieftine. Majoritatea hostelurilor sau spațiilor de cazare obținute prin platforma Airbnb dispun de bucătării și de frigidere, așa că nu va trebui să te îngrijorezi în legătură cu locul de depozitare.

Citește și: Se reiau concertele de la fântânile din Piața Unirii - Programul spectacolelor

Nu împacheta prea multe bagaje

Bagajele mai ușoare îți oferă posibilitatea de a te deplasa mai ușor, indiferent că alegi să mergi pe jos sau să folosești transportul public. Astfel, nu vei fi nevoit să apelezi la modalități mai scumpe, precum un taxi sau un serviciu privat de transport, pentru a te deplasa - și a căra bagajele - dintr-un loc în altul.

Achiziționează o cartelă SIM

Dacă nu ești sigur de costurile de roaming de la destinație, atunci fă rost de o cartelă SIM. Acestea sunt ușor de folosit și pot fi găsite în foarte multe locații dintr-un oraș, precum magazine sau automate speciale.

Cumpără cartele de transport public

Sistemele locale de transport public pun la dispoziții cartele cu preț redus pentru cei vor să folosească frecvent mijloacele de transport în comun. Ele sunt ideale dacă vrei să stai într-un oraș pentru mai multe zile, deoarece au un cost mai mic decât călătoriile cumpărate individual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.