Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Popularitatea premierului Netanyahu tot mai slabă: mii de persoane au protestat sâmbătă la Tel Aviv, cerând demisia acestuia

Agerpres
protest israel

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă la Tel Aviv, cerând demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi acuzând guvernul pe care acesta îl conduce că nu face suficient pentru a aduce acasă ostaticii încă deţinuti de Hamas în Fâşia Gaza, informează dpa, citat de Agerpres.

Protestul a avut loc în ajunul marcării a 100 de zile de la începutul războiului din Fâşia Gaza, în care aproape 24.000 de palestinieni au fost ucişi, conform cifrelor furnizate de autorităţile sanitare Hamas.

Popularitatea premierului Netanyahu a scăzut în urma atacului Hamas din 7 octombrie, publicul israelian acuzându-l că nu a reuşit să pregătească suficient de bine forţele de securitate pentru a dejuca un astfel de atac.

O încercare a premierului Netanyahu, care conduce o coaliţie guvernamentală ce include partide ultra-religioase şi de extremă dreaptă, de a promova o reforma judiciară extrem de controversată a stârnit un val de proteste în masă anul trecut. Planurile au fost anulate de Curtea Supremă mai devreme luna aceasta.

Sâmbătă seara, oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva premierului Netanyahu şi în alte oraşe israeliene. Au fost aproximativ 1.000 de persoane care au protestat în oraşele Haifa şi Cezareea, potrivit informaţiilor apărute în presa israeliană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.