Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Populaţia din Yemen poate răsufla uşurată: Nava Saudită care trebuia să încarce armament din Franţa a părăsit portul Le Havre fără a primi arsenalul

yemen

O navă saudită care ar fi urmat să transporte armament din Franța către Arabia Saudită a părăsit vineri portul francez Le Havre fără arme la bord și acum se îndreaptă spre portul spaniol Santander, potrivit site-urilor specializate în localizarea navelor, informează Reuters, potrivit mediafax.

Informația a fost confirmată și de un oficial francez. Două organizații franceze care militează pentru respectarea drepturilor omului au încercat să blocheze încărcarea armamentului prin depunerea unei cereri în instanță. Cele două organizații susțin că transportul acestor arme încalcă legislația internațională. Solicitarea a fost, însă, respinsă de un judecător.

Citește și: Anunț făcut de Lia Olguța Vasilescu! ‘PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani’

„Nava a plecat fără încărcătură”, a declarat Laurence Greig, avocatul organizației pentru drepturile omului ACAT. „Am primit o decizie nefavorabilă, însă presiunea exercitată de către cetățeni și de către organizațiile non-guvernamentale a dus la un rezultat pozitiv”, a adăugat el.

Autoritățile franceze au confirmat miercuri o nouă livrare de armament către Arabia Saudită, în pofida unor informații potrivit cărora autoritățile de la Riyad utilizează armamentul respectiv în războiul din Yemen.

Citește și: Moise Guran prevestește viitorul pentru PSD:’Nu cred că PSD mai poate strânge mai mult de 1,5-1,7 milioane de voturi’

Livrările de armament francez către Arabia Saudită au fost intens criticate după ce site-ul Disclose a publicat un document militar clasificat luna trecută care conținea informații detaliate legate de modul în care tancurile franceze au fost folosite în războiul din Yemen împotriva rebelilor houthi. Autoritățile de la Paris nu au pus la îndoială autenticitatea documentelor și nici nu au confirmat, dar nici nu au infirmat raportul publicat de Disclose, adăugând doar că Franța nu are informații privind civili yemeniți uciși de arme de fabricație franceză. Un al doilea document citat de site-ul Disclose arată tancuri de fabricație franceză amplasate în poziții defensive în diverse baze din Yemen, inclusiv Mocha, Aden, al-Khawkhah și Ma’rib.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.