Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

POR 2014-2020: s-a lansat apelul de proiecte pentru extinderea sistemului de cadastru

fonduri europene

Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional (AM POR) a lansat, în data de 12.09.2017, apelul de proiecte cu numărul POR/2017/11/11.1/1, Axa prioritară 11 –Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară, Prioritatea de investiții 11.1 – Consolidarea capacității instituționale și o administrație publică eficientă.

Această prioritate de investiții va fi implementată de Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin intermediul unui proiect major, destinat să completeze obiectivul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. ANCPI va colabora, în acest sens, cu unitățile subordonate, în conformitate cu legislația în vigoare.

Alocarea apelului este de 312,89 milioane euro, din care 265,96 milioane euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 46,93 milioane reprezintă cofinanțare de la bugetul de stat.

Proiectul va avea mai multe componente, printre care cea de integrare a datelor existente, extinderea înregistrării sistematice în zonele rurale, îmbunătățirea serviciilor de înregistrare a proprietăților. Beneficiarii subsidiari sunt autoritățile publice locale și cetățenii din mediul rural. Având proprietatea înregistrată, populația din zonele intervenției va putea beneficia de îmbunătățirea condițiilor economice și sociale, în condițiile securizării statutului proprietății. Totodată, procesul duce la clarificarea situației terenurilor, cu impact pozitiv asupra bugetelor locale.

În plus, vor fi create condiții optime pentru realizarea programelor și proiectelor de dezvoltare regională și națională, a investițiilor în infrastructură și în alte domenii: agricultură, mediu, turism, agroturism. În acest fel, sunt îndeplinite pre-condiții necesare pentru accesaera fondurilor alocate României prin alte programe europene sau guvernamentale.

Versiunea finală a Ghidului Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor ȋn cadrul apelului de proiecte în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020 este disponibilă pe site-ul programului www.inforegio.ro, linkuri http://www.inforegio.ro/images/POR-2014-2020/Ghiduri_2017/11.1%20Cadastru%20-Ghidul%20specific.rar, http://www.inforegio.ro/ro/por-2014-2020/apeluri-proiecte.html

Ghidul Solicitantului conține informațiile specifice necesare în vederea deschiderii apelului de proiecte POR/2017/11/11.1/1 referitoare la specificitatea proiectului major, modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condiții de eligibilitate, criterii de evaluare, o descriere a etapelor de verificare şi contractare a proiectelor. De asemenea, sunt incluse instrucțiuni de completare a Cererii de finanțare de către solicitantul eligibil.

Depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul electronic - aplicația MYSMIS.

Depunerea proiectelor se va face începând cu data de 16.10.2017, ora 12.00

Cererile de finanțare vor putea fi transmise până la data de 15.01.2018, ora 12.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.