Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porsche își majorează producția primei sale mașini electrice ca urmare a cererii crescute

AutoMarket
sigla Porche

Porsche AG va crește producția modelului Taycan, un sedan cu patru uși, după ce peste 20.000 de cumpărători potențiali s-au înregistrat pentru a achiziționa întreaga producție anuală inițial programată, relatează Bloomberg preluată de mediafax.

Taycan va fi prezentat în septembrie, cu o gamă de prețuri menite să concureze cu Tesla Model S, situate între cei 74.800 de euro ai modelului Cayenne și cei 97.800 de euro ceruți pentru coupe-ul Panamera. Mașina face parte din valul de noi modele electrice de la Jaguar, Mercedes-Benz și Audi.

Porsche este brandul cel mai profitabil al companiei Volkswagen și succesul său este vital pentru grupul care s-a angajat în mod agreciv în industria auto electrică. VW a alocat aproximativ 40 de miliarde de euro pentru mașinile electrice și urmărește să lanseze 50 de modele până în 2025. Pentru a ajuta la creșterea consumului, Porsche instalează încărcătoare rapide la dealerii săi din SUA și Europa, care vor încărca bateria Taycan în patru minute cu suficieentă energie pentru 100 de km. Autonomia totală a maținii este de 500 de kilometri.

Producția planificată, de 20.000 de vehicule pe an, se bazează pe fabrica din Stuttgart, Germania și poate fi extinsă dacă este necesar, au anunțat oficialii companiei. Porsche a confirmat recent că va oferi o și versiune complet electrică a celui mai bine vândut SUV al său, Macan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.