Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porsche se pregătește pentru listarea la bursă

porsche

Porsche vrea să fie pregătită pentru listarea la bursă cât mai curând posibil, a declarat un director al diviziei de maşini sport de lux a grupului german Volkswagen, în timp ce investitorii s-au arătat interesaţi de oferta publică iniţială (IPO), transmite Reuters, potrivit news.ro.

”Salutăm un interes puternic faţă de compania noastră şi suntem încrezători, în pofida condiţiilor dificile de piaţă”, a declarat directorul financiar al Porsche, Lutz Meschke, pentru cotidianul italian Il Sole 24 Ore.

Acesta a adăugat că ”Vrem să fim pregătiţi pentru IPO la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine”.

Porsche a publicat lunea trecută o aşa-numită intenţie de a se lista la bursă, pentru o vânzare de acţiuni care urmează să fie lansată la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie şi finalizată până la sfârşitul anului, dar a adăugat că listarea şi calendarul ”sunt supuse evoluţiilor ulterioare ale pieţei de capital”.

În total, vor fi listate acţiuni în valoare de aproximativ 12,5% din capitalul total al Porsche. Investitorii estimează că evaluarea totală a Porsche ar putea ajunge la 85 de miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.