Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porsche şi Puma se alătură indicelui bursier DAX, după extinderea sa de la 30 la 40 de companii, cea mai mare reformă din istoria sa

 Porsche 911 Turbo

Constructorul de automobile Porsche şi producătorul de articole sportive Puma se vor alătura în această lună indicelui bursier german DAX, care se extinde de la 30 la 40 de companii în cea mai mare reformă a sa de 33 de ani, potrivit operatorului bursier Deutsche Boerse, transmite Reuters.

Extinderea, avută în vedere de ani de zile, are loc ca reacţie la prăbuşirea companiei germane de plăţi Wirecard, care a căzut pe neaşteptate în dizgraţie în 2020, la numai doi ani de la promovarea în indicele de referinţă DAX, potrivit news.ro.

Un indice mai mare înseamnă o diversificare mai mare şi o posibilă stabilitate mai mare pentru investitori.

Măsura promovează o serie de companii într-un indice care era rezervat unor corporaşii uriaşe, precum Volkswagen şi Siemens.

Între alte companii care vor intra în indicele DAX se află Airbus şi retailerul de modă Zalando.

Schimbările vor intra în vigoare pe 20 septembrie.

Prăbuşirea Wirecard a pus guvernul german într-o situaţie stânjenitoare şi a afectat reputaţia ţării ca o destinaţie sigură pentru investiţii, accelerând reforma susţinută de directorul general al Deutsche Boerse, Theodor Weimer.

Deutsche Boerse a anunţat planurile de reformare în noiembrie anul trecut, afirmînd că schimbările vor îmbunătăţi calitatea indicilor DAX şi îi vor alinia standardelor internaţionale.

Celelate companii vor vor intra în indiucele DAX sunt compani de tehnologie pentru sănătate Siemens Healthineers, producătorul de arome şi parfumuri Symrise, producătorul de echipamente de laborator Sartorius, distribuitorul de produse chimice Brenntag, compania producătoare de kituri alimentare Hellofresh şi firma specializată în testări genetice Qiagen.

Numărul membrilor indicelui pentru capitalări medii va scădea de la 60 la 50.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.