Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Porsche vrea să reducă timpul de încărcare la beteriile performante

porsche

Porsche AG, divizie a grupului german Volkswagen AG, a anunţat că va înfiinţa o societate mixtă cu Customcells pentru a produce baterii de înaltă performanţă care vor reduce semnificativ timpul de încărcare, transmit DPA şi Reuters, arată Agerpres.

Parteneriatul cu Customcells, o companie din Tuebingen, în sudul Germaniei, specializată în baterii litiu-ion, are ca obiectiv producerea de baterii pentru vehicule cu o densitatea de energie mai ridicată decât prototipurile folosite la actualele maşini electrice ale Porsche.

Producătorii auto europeni fac eforturi pentru a-şi reduce dependenţa de bateriile din Asia, ăe fondul lansării de modele exclusiv electrice pentru a îndeplini ţintele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

Pe lângă reducerea timpului de încărcare, îmbunătăţirea densităţii de energie va însemna reducerea cantităţii de materii prime necesare pentru producerea bateriilor dar şi scăderea costului bateriilor.

Producătorul de maşini sport de lux Porsche a anunţat că va investi până la două milioane de euro în societatea mixtă, în care va deţine o participaţie de 80%. Din 2024 vor fi produse anual lângă Stuttgart baterii pentru 1.000 de maşini.

Firma mamă Volkswagen are ca obiectiv să livreze anul acesta un milion de vehicule electrice. Grupul a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

În martie, Volkswagen AG a anunţat că vrea să dispună de şase fabrici de baterii pentru automobile electrice în Europa, până în 2030, în ideea de a-şi asigura aprovizionarea pentru ambiţiile sale în domeniul vehiculelor electrice.

Pe lângă facilitatea de producţie care este în prezent în construcţie în oraşul german Salzgitter, alte cinci fabrici vor fi adăugate, a informat directorul de tehnologie de la Volkswagen, Thomas Schmall. Potrivit planurilor dezvăluite de cel mai mare producător european de automobile, cele şase fabrici vor putea produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 gigawaţi oră pe an în 2030.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.