Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portalul Access2Markets oferă informaţii despre importul şi exportul de bunuri în statele UE şi în alte 120 de pieţe

CCIR
Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR

Portalul Access2Markets, lansat de Comisia Europeană în toamna anului trecut, oferă informaţii practice cu privire la importul şi exportul de bunuri în statele Uniunii Europene (UE) şi în peste alte 120 de pieţe din întreaga lume, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), remis marţi AGERPRES.

Această platformă oferă companiilor o imagine de ansamblu asupra diferitelor tipuri de acorduri comerciale existente între UE şi alte ţări din lume, incluzând informaţii detaliate despre prevederile acestora pentru bunuri şi servicii, precum şi particularităţile diferitelor pieţe, precizează sursa citată.

Totodată, Access2Markets pune la dispoziţia antreprenorilor două instrumente inovative: ROSA - mecanismul de autoevaluare a regulilor de origine pentru diverse pieţe şi Asistentul meu pentru comerţ, care oferă informaţii utile pentru valorificarea pe deplin a reţelei de acorduri comerciale a UE.

Citește și: Ioana Băsescu, CONDAMNATĂ la 5 ani de închisoare cu executare .

"Ţinând cont de faptul că aproximativ 75,6% din comerţul României se face la nivel intracomunitar şi circa 7.100 de IMM-uri româneşti exportă în afara UE, potenţialul pentru creşterea numărului de companii exportatoare şi a valorii exporturilor este mult mai mare pentru România. Acest lucru poate fi fructificat prin valorificarea de către companii a acordurilor de liber schimb încheiate de UE cu state terţe, care le ajută să devină mai competitive pe pieţele respective în comparaţie cu alte firme non-UE", susţine preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

Portalul Access2Markets a fost lansat de către Comisia Europeană în toamna anului 2020, cu scopul de a ajuta IMM-urile să beneficieze de pe urma acordurilor comerciale ale UE, oferind informaţii practice despre comerţul online, condiţiile de import sau export pentru produse şi servicii, taxe, norme şi impozite aplicabile în statele UE şi în peste alte 120 de pieţe din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.