Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia a raportat 295 de decese și a depășit 11.000 de cazuri de îmbolnăviri. Creşte presiunea asupra spitalelor

aljazeera.com
coronavirus covid covid-19

Portugalia a raportat duminică 295 de decese de coronavirus, cu 29 mai mult decât în ajun şi a depăşit 11.000 de contagieri, în condiţiile în care creşte presiunea asupra spitalelor şi este nevoie de o majorare a dotărilor medicale, relatează EFE.

Potrivit ultimului buletin al Direcţiei Generale de Sănătate (DGS), numărul contagierilor a ajuns la 11.278, o creştere cu 7,2 % faţă de sâmbătă, şi s-au înregistrat în acest interval 29 de decese, fiind cel de-al doilea bilanţ cel mai sumbru în 24 de ore până la această dată, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

Din totalul cazurilor, 1.084 de persoane au fost spitalizate, iar 267 au nevoie de terapie intensivă, reprezentând o creştere faţă de anteriorul bilanţ (1.075 internări şi 251 la Terapie Intensivă). "Creşte numărul bolnavilor care necesită internare şi terapie intensivă", ceea ce presupune o mai "mai mare presiune asupra spitalelor", a recunoscut titulara sănătăţii, Marta Temido.

Indicele de mortalitate provocată de coronavirus în Portugalia s-a situat la 2,6 %, un procent - potrivit doamnei Temido -, ce ilustrează nu doar angajamentul Serviciului Naţional de Sănătate (SNS), ci şi factori care ţin de structura demografică a populaţiei.

În Portugalia, decesele asociate COVID-19 sunt contorizate indiferent dacă intervin în spitale, la domiciliu sau în azilurile de bătrâni. Aproape 96 % dintre cei decedaţi aveau peste 60 de ani iar restul se încadrau în categoria de vârstă 40 - 59 de ani.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

La începutul lunii martie, SNS avea în dotare 1.142 ventilatoare pentru asistenţa bolnavilor, iar în urma achiziţiilor, împrumuturilor sau a donaţiilor numărul aparatelor a ajuns sâmbătă la 1.538.

Duminică a aterizat la Lisabona un avion din China, cu 20 de tone de echipamente medicale, inclusiv 144 de ventilatoare şi un milion de măşti de protecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.