Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia/alegeri: Dreapta câștiga categoric alegerile

portugalia

UPDATE:

Coaliţia de centru dreapta aflată la putere a învins detaşat opoziţia socialistă în alegerile legislative desfăşurate duminică în Portugalia, dar riscă să piardă majoritatea absolută, potrivit rezultatelor oficiale centralizate din 85% din circumscripţii, scrie AFP. 

Alianţa guvernamentală a premierului Pedro Passos Coelho, la putere din 2011, a obţinut 39,16% din voturi, în faţa Partidului Socialist, condus de Antonio Costa, care a primit 31.77% din voturi, potrivit acestor rezultate parţiale. 

Ansamblul formaţiunilor de stânga ar urma să dispună însă de majoritatea locurilor din parlament şi, dacă vor reuşi să depăşească disensiunile istorice, ar putea obstrucţiona formarea unui guvern stabil condus de dreapta. 

Blocul de stânga, formaţiunii apropiată radicalilor din Syriza, la putere în Grecia, este creditat cu 9,1% din voturi, iar Partidul Comunist, aliat al Verzilor, cu 7,37% din voturi. 

Rata absenteismului, conform datelor provizorii, s-a ridicat la 44,42% din totalul cetăţenilor cu drept de vot, un record ce depăşeşte pragul de 41.9% atins în 2011.

***

Coaliţia de dreapta aflată la putere devansează opoziţia socialistă în urma alegerilor legislative desfăşurate duminică în Portugalia şi ar putea chiar să îşi păstreze majoritatea absolută în parlament, potrivit sondajelor realizate la ieşirea din secţiile de votare, anunţă AFP. 

Alianţa guvernamentală a premierului Pedro Passos Coelho, la putere din 2011, este creditată cu 36,4% până la 43% din voturi, faţă de 29,5% până la 35% pentru Partidul Socialist, condus de fostul primar al Lisabonei Antonio Costa, indică trei anchete ale căror rezultate au fost difuzate de posturile de televiziune.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.