Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia: 'Ameliorare considerabilă' a stării de sănătate a lui Mario Soares

www.alchetron.com
Mario Soares

Starea de sănătate a fostului preşedinte socialist al Portugaliei Mario Soares, 92 de ani, a cunoscut o "ameliorare considerabilă" după internarea sa în spital, marţi, au constat medicii joi, menţinând însă un prognostic vital "rezervat", scrie AFP.

"Starea de sănătate a lui Mario Soares continuă să evolueze favorabil, deşi rămân unele rezerve în legătură cu prognosticul său vital", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului Crucii Roşii din Lisabona, José Barata, adăugând că fostul şef al statului este în continuare inconştient.

Citește și: Guvernul britanic neagă că vor fi necesari zece ani pentru un nou acord cu UE

Dintr-o cauză medicală nedezvăluită, Mario Soares a fost internat marţi în zori "într-o stare critică" şi admis în secţia de terapie intensivă a spitalului.

Potrivit apropiaţilor săi, el nu şi-a revenit niciodată complet după encefalita care l-a lovit în ianaurie 2013, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat după decesul soţiei în iulie 2015.

Mario Soares, care a contribuit la instaurarea democraţiei în 1974 şi apoi la integrarea europeană a ţării sale, a rămas în prim-planul vieţii politice portugheze timp de aproape 40 de ani, anunță Agerpres.

Fondator al Partidului Socialist portughez, el a fost ministru de externe, de două ori şef al guvernului, preşedinte al ţării între 1986 şi 1996 şi ulterior deputat european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.