Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia anunță o schemă de sprijin pentru hidrogenul din surse regenerabile

http://novice.najdi.si/
hidrogen curat

La 4 ianuarie, guvernul portughez a anunțat că a demarat o licitație pentru furnizarea de hidrogen regenerabile și biometan, cu scopul de a înlocui gazele naturale cu gaze regenerabile, anunță icis.com.

Procesul de licitație își propune să sprijine furnizorii de gaze naturale cu suficient hidrogen sau biometan regenerabil pentru a înlocui 1% din gazele naturale în volum pentru părțile a căror furnizare către clienții finali depășește 2.000 GWh/an.

Datele ICIS arată că cererea portugheză de gaze a totalizat aproximativ 60 TWh în 2022, ceea ce ar duce la o cerere de energie de 600 GWh/an pentru a înlocui 1% cu biometan sau hidrogen regenerabil.

În procesul de licitație prezentat de guvernul portughez s-a afirmat că acesta urmărea să stabilească 120 GWh/an de hidrogen regenerabil și 150 GWh/an de biometan, oferind o subvenție maximă de 127 EUR/MWh pentru hidrogen și 62 EUR/MWh pentru biometan.

Se preconizează că contractele vor fi valabile timp de 10 ani.

Ca o condiție de contractare, producătorii vor trebui să obțină autorizația de conectare la sistemul de transport al gazelor naturale. Acest lucru ar putea însemna că producătorii de hidrogen nu ar avea nevoie de stocarea hidrogenului, deoarece producția ar putea intra direct în rețeaua de gaze, reducând costurile totale ale proiectului.

Mecanismul de achiziție – deși a enumerat "hidrogenul regenerabil" – nu a specificat condiții speciale pentru producerea hidrogenului, în afară de a afirma că hidrogenul a fost produs folosind energie electrică și electroliză din surse regenerabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.