Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portugalia ar putea fi nevoită să limiteze spălarea străzilor şi irigarea spaţiilor verzi din cauza secetei

Freepik.com
Portugalia steag

Portugalia ar putea fi nevoită să limiteze irigarea spaţiilor verzi şi utilizarea apei pentru curăţarea străzilor în regiunile din ţară cele mai afectate de seceta din această iarnă, a anunţat miercuri ministrul Mediului, Joao Matos Fernandes, relatează Reuters.

Ţara din sudul Europei se confruntă cu cea mai gravă secetă din 2005, suprafaţa afectată de o secetă severă sau extremă dublându-se în primele două săptămâni ale lunii februarie, acoperind 91% din teritoriu şi punând în pericol culturile şi aprovizionarea cu apă.

La începutul acestei luni, guvernul de la Lisabona a ordonat ca mai multe baraje hidroelectrice să limiteze temporar utilizarea apei pentru producerea de energie electrică şi irigaţii, acordând prioritate consumului uman, potrivit Agerpres.ro.

Ministrul portughez al Mediului a afirmat că este "foarte probabil" ca mai multe măsuri să fie introduse în urma continuării discuţiilor între agenţia de mediu şi municipalităţile afectate.

Regiunile din nord-est şi din sudul ţării au fost extrem de afectate, iar condiţiile de vreme uscată vor continua probabil cel puţin până la sfârşitul lunii februarie, a informat agenţia de meteorologie IPMA într-un comunicat.

Temperaturile sunt peste medie pentru această perioada a anului şi nu sunt aşteptate aproape deloc precipitaţii.

"Ceea ce putem face este să implementăm noi măsuri de restricţionare a utilizării apei în agricultură şi activităţile urbane", a declarat Matos Fernandes, explicând că irigarea spaţiilor verzi, spălarea străzilor şi curăţarea unor echipamente ar putea fi limitate.

Ministrul Mediului a spus că guvernul va aloca 5 milioane de euro din fondul său pentru mediu pentru a lansa campanii de conştientizare legate de utilizarea apei şi pentru a implementa "măsuri urgente" pentru a combate seceta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.